رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی درآیین افتتاح هفتمين نمايشگاه بین المللی صنایع و ماشین آلات كشاورزی، باغبانی، نهاده ها، آبیاری، دام و طیور، آبزیان، دامپزشکی و صنایع تبدیلی در ارومیه اظهار کرد: تا کنون دوهزار و 550 میلیارد تومان تسهیلات اعتباری برای تجهیز و توسعه بخش مکانیزاسیون کشاورزی کشور تخصیص داده شده است که از این مبلغ بیش از یک هزار و 550 میلیارد تومان آن در طی دو سال گذشته در قالب تسهیلات سرمایه گذاری شده که این اتفاق در 30 سال گذشته بی سابقه بوده و بیانگر دوران طلایی سرمایه گذاری در بخش مکانیزاسیون کشاورزی است.
تامین 95 درصد از ماشین آلات و ادوات کشاورزی در داخل کشور
عباسی با تاکید بر توانمندی داخلی در تولید ماشین آلات کشاورزی گفت : 95 درصد نیاز ماشین آلات و ادوات کشاورزی را در داخل تامین می کنیم و در حد خودکفایی هستیم.
وی اضافه کرد: سهم ماشین آلات وارداتی از این میزان حجم سرمایه گذاری کمتر از10 درصد بوده که به طور قطع امسال نیز این توسعه مکانیزاسیون بخش کشاورزی کشور با سرعت بالاتر، کیفیت و شرایط بهتر ادامه خواهد یافت. از سال گذشته تا کنون به طور میانگین بین 20 تا 100 میلیارد تومان اعتبار از طریق استان های کشور برای خرید ماشین آلات و ادوات کشاورزی با کیفیت در اختیار کشاورزان قرار گرفته است. از ابتدای سال جاری نیز خط اعتباری مرحله سوم به میزان هزار میلیارد تومان به استان ها برای تجهیز بخش مکانیزاسیون کشاورزی در سطح کشور تخصیص داده شده است .
وی از شماره گذاری بیش از 193هزار تراکتور و کمباین کشاورزی در سطح کشور تا کنون خبرداد که استان آذربایجان غربی نیز از جمله استانهای پیشرو در این زمینه می باشد.
پرداخت بلاعوض 30 درصد قیمت فن آوری های نوین کشاورزی از سوی دولت
رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی گفت: دولت در راستای توسعه بکارگیری فن آوری های نوین، امسال 30 درصد قیمت فن آوری های نوین کشاورزی را به عنوان مشوق به کشاورزان پرداخت می کند. این اقدام، گام مهمی برای تحقق وعده های دولت تدبیر و امید در حوزه توسعه مکانیزاسیون کشاورزی است و این مرکز نیز عملیات شناسایی و معرفی فن آوری های نوین را در بخشی از تولید محصولات کشاورزی اغاز کرده است.
وی با اشاره به پرداخت مشوق 30 درصدی قیمت فن آوری های نوین برداشت مکانیزه نخود، لوبیا و پنبه نیز تصریح کرد که با برداشت مکانیزه این محصولات نزدیک به 35 درصد هزینه تولید کاهش پیدا می کند.
رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی ادامه داد: به کارگیری فن آوریهای نوین برداشت نخود در استان های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، کردستان، کرمانشاه و لرستان را برای سال جاری طراحی کرده ایم و قرار است فن آوری های نوین برداشت این محصول در قالب مزارع الگویی در سطح وسیع انجام گیرد.
عباسی افزود: کشاورزی حفاظتی صرفهجویی حاصل از مصرف آب و کاهش هزینه های تولید، اصلاح باغها و استفاده از ماشین و کاهش سوخت را به دنبال دارد و باید با توسعه مکانیزاسیون به فکر تولید پایدار باشیم. مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی وزارت جهادکشاورزی در سال جاری توسعه فن آوری های نوین کشاورزی و ارتقای کمی و کیفی مکانیزاسیون کشاورزی در فرایند تولید زراعی، باغی، دام، طیور، آبزی پروری و جنگل و مرتع را به عنوان دو رویکرد اساسی دنبال می کند.
منبع: سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان غربی
بدون دیدگاه