مدیر کل دفتر امور گلخانه ها، گیاهان دارویی و قارچ از تدوین و تنظیم لایحه ای به منظور ممنوعیت کشت محصولات سبزی و صیفی در فضای باز و انتقال کشت سبزی و صیفی به گلخانه ها ظرف پنج سال آینده توسط وزارت جهاد کشاورزی خبر داد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی، سید محمد کیایی با بیان این که به علت کاهش نزولات آسمانی و ضرورت صرفه جویی در مصرف آب کشاورزی، نگاه وزارتخانه به توسعه کشت های گلخانه ای است، گفت: در این راستا، وزارتخانه در حال تدوین لایحه ای به منظور انتقال کشت های باز سبزی و صیفی به فضای گلخانه ای است.
این لایحه پس از نهایی شدن و تصویب در هیات وزیران به مجلس شورای اسلامی تقدیم خواهد شد.
کیایی درباره اهمیت صرفه جویی در کشت های گلخانه ای اظهار داشت: طبق آمار سال 92 سطح زیر کشت گوجه فرنگی در فضای باز 149 هزار و 232 هکتار با تولید 6/5 میلیون تن و سطح زیر کشت خیار در فضای باز 91 هزار هکتار با تولید یک میلیون و 770 تن بوده است که اگر این دو محصول به فضای گلخانه ای منتقل شود، طبق محاسبات انجام شده سه میلیارد و 311 میلیون متر مکعب آب صرفه جویی می شود. با انتقال کشت این دو محصول به فضای گلخانه ها، 217 هزار هکتار اراضی کشاورزی نیز آزاد می شود که می تواند برای کشت سایر محصولات استفاده شود.
مدیر کل دفتر امور گلخانه ها، گیاهان دارویی و قارچ میزان صرفه جویی آب در تولید 6/5 میلیون تن گوجه فرنگی در محیط گلخانه ای را 92 درصد معادل 1/2 میلیارد متر مکعب و میزان صرفه جویی آب در کشت یک میلیون و 770 تن خیار در گلخانه را 94 درصد معادل یک میلیارد و 110 میلیون متر مکعب عنوان کرد.
وی در همین حال افزایش بهره وری، افزایش عملکرد محصول، استفاده از فن آوری های نوین، صرفه جویی در مصرف نهاده ها، افزایش درآمد، امکان بهتر کنترل آفات و بیماری ها در فضای بسته و استفاده از اراضی کم بازده برای کشت هیدروپوتیک را از مزیت های کشت های گلخانه ای برشمرد.
به گفته کیایی، افزایش بهره وری در واحد سطح در فضای گلخانه ای بیش از 10 برابر فضای باز است.
وی سطح گلخانه های کشور را 8817 هکتار بر اساس آمار سال 92 اعلام و خاطر نشان کرد: از این سطح 6345 هکتار سبزی و صیفی، 2189 هکتار گلهای زینتی، 226 هکتار توت فرنگی و 57 هکتار گیاهان دارویی، نهال و سایر محصولات است.
کیایی با بیان این که کل گلخانه های کشور در 12 استان احداث شده اند، تصریح کرد: هشت استان جز مناطق گرمسیر و نیمه گرمسیر است و سیاست وزارت جهاد کشاورزی نیز توسعه گلخانه ها بر حسب محصول در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری است.
وی در پاسخ به پرسش در مورد سوخت گلخانه ها اذعان داشت: در مناطق سردسیر 30 لیتر در متر مربع برای گلخانه ها گازوییل نیاز است و یکی از سیاست های معاونت باغبانی گاز سوز کردن گلخانه ها است.
کیایی با اشاره به این که 10 درصد گلخانه ها گاز سوز شده اند، گفت: انتقال خط لوله گاز به عهده دولت است.
وی در مورد تسهیلات گلخانه ها نیز گفت:امسال 1700 میلیارد تومان برای احداث گلخانه ها برآورد شده که در صورت تامین اعتبار، این مبلغ اختصاص خواهد یافت.
کیایی خاطر نشان کرد: سال گذشته برای طرح های مصوب گلخانه ها 420 میلیارد تومان تصویب و به صندوق توسعه ملی اعلام شد.
منبع: وزارت جهاد کشاورزی
بدون دیدگاه