هشتمین کنگره مهندسی ماشینهای کشاورزی (بیوسیستم) و مکانیزاسیون ایران در جوار بارگاه هشتمین امام شیعیان برگزارشد. این کنگره به همت گروه بیوسیستم دانشگاه فروسی مشهد و همکاری انجمن ملی مهندسی ماشین های کشاورزی و مکانیزاسیون ایران و مرکز پژوهشی ماشینهای کشاورزی با شرکت دانشگاهیان و صاحبنظرانی از نقاط مختلف کشور از روز چهارشنبه مورخ نهم تا یازدهم بهمن ماه 1392 درمحل دانشکده علوم دانشگاه فردوسی مشهد با شکوهی درخور در محورهای:
-مکانيزاسيون کشاورزي (مديريت ماشين هاي کشاورزي، مديريت مزرعه و گلخانه، کشاورزي دقيق (نرم افزار)، مديريت پسماند و بازيافت محصولات کشاورزي، مديريت انرژي، مديريت نگهداري و تعميرات، ارگونومي (نرم افزار) و …)
– توان و ماشين (نيروي محرکه، طراحي و ساخت ماشين هاي کشاورزي، اتوماسيون و کنترل، رباتيک، کشاورزي دقيق (سخت افزار)، نانوفناوري ، نگهداري و تعميرات، ارگونومي (سخت افزار) و …)
– فناورري هاي پس از برداشت (خواص مهندسي مواد بيولوژيکي، سامانه هاي انتقال و نگهداري، مهندسي فرآوري محصولات کشاورزي، نانوفناوري و …)
– انرژي (انرژي هاي نو و تجديدپذير، بهينه سازي و مديريت مصرف انرژي، سوخت هاي زيستي، زيست توده، توليد و فراوري انرژي هاي زيستي و اثرات زيست محيطي آنها و …)
– ماشين هاي صنايع غذايي (طراحي، ساخت و بهينه سازي، اتوماسيون و کنترل، سامانه هاي انتقال ، ضدعفوني، بسته بندي، انبارداري،سرمايش،گرمايش، کنترل کيفيت، تحليل و مديريت مصرف انرژي، مدل سازي و شبيه سازي و …)
برگزار شد.
آنچه پیش از برگزاری کنگره موجبات نگرانی برخی از شرکت کنندگان را فراهم می کرد این بود که در این موقع از سال شاید اختلالات جوی در برگزاری کنگره مشکل ایجاد کند. اما این کنگره هم با همه این بیم ها به خوبی برگزارشد و جبهه هوای سرد نیز با اختتام یافتن کنگره آغازیدن گرفت و بارش برف چشمان مردم مشهد را روشن کرد.
بگذریم!
تعداد زیادی مقاله ارائه شد در همه سطوح از پوستر و سخنرانی
آنچه اینجا برای نگارنده قابل توجه بود حضور فعال دانشجویان دکتری از بسیاری دانشگاههای کشور بود!
بعضی از این دانشگاهها تا زمان برگزاری کنگره پنجم در شهریورماه ۸۷ در همینجا، مقطع تحصیلات تکمیلی رشته های مکانیزاسیون و مکانیک ماشینهای کشاورزی را برگزار نمی کردند!
به هر حال، امید آن می رود که در طی این پنج سال و نیم همه دانشگاه ها در حد خوبی تجهیز شده باشند. زیرا، انصافا بعضی از مقالات ایشان گل سرسبد سالن های سه گانه ارائه بودند.
نگاهی به کنگره کردم و نگاهی به …
یاد مقاله قبلی با عنوان “مکانیزاسیون حلقه مفقوده کشاورزی ایران” افتادم
این پرسش بی پاسخ در من ایجاد شده که خروجی این همه پژوهش در این سطح ممتاز چیست؟
این همه تلاش، زحمت، زمان، هزینه و استهلاک که انتشاراتی دارد در شأن اولین تولید کنندگان علم جهان!!!
چه عایدی برای کشور دارد؟
این پرسش سالهاست که بسیاری را سردرگم کرده اما گره کار کجاست وچه کسی و چگونه آن را بازخواهد کرد که “صد ها فرشته بوسه بر آن دست می زنند / کز کار خلق یک گره بسته وا کند”.
الآن که کشور بیش از هر دوره ای از تاریخ نیازمند ارائه راهکارهای عملی و به عبارتی بهتر، نقشه راه برای نیل به اهداف سند چشم انداز بیست ساله است به منظور نیل به بعضی از اهداف آن:
تأمین امنیت غذایی
افزایش تولید ناخالص ملی
افزایش تولید و صادرات کالا و خدمات
آمایش سرزمینی مبتنی بر:
رفع محرومیت ها، خصوصاً در مناطق روستایی کشور
کارایی و بازدهی اقتصادی
حفظ محیط زیست و احیای منابع طبیعی
افزایش سهم ایران از تجارت جهانی
ایجاد ساز و کار مناسب برای رشد بهره وری عوامل تولید (انرژی، سرمایه، نیروی کار، آب، خاک و …)
توجه به ارزش اقتصادی، امنیتی، سیاسی و زیست محیطی آب در استحصال، عرضه، نگهداری و مصرف آن
توسعه روستاها
تلاش برای قطع اتکای هزینه های جاری به نفت و تأمین آن از محل درآمدهای مالیاتی و اختصاص عواید نفت برای توسعه سرمایه گذاری بر اساس کارایی و بازدهی
مهندسی بیوسیستم، مکانیزاسیون، مکانیک ماشین های کشاورزی، و …. چه نقشی می تواند ایفا کند؟ و چقدر در این راستا تلاش شده است؟!
در شرایطی که منابع آب، خاک، انرژی و نیروی متخصص شدیدا رو به اضمحلال است چه میکنیم؟
بزرگان!
آن فقط خداوند باری تعالی است که گفت باش و هست شد
نعوظ باالله بیانیه، قطعنامه و … حکم خدا نیست که به محض صدور آتش را گلستان کند.
این خیمه بدحالی طبیعت بر سرزمین اجدادی ما خیمه زده است. بیایید هریک گوشه ای از دامن آن را بگیریم و فارغ از منیت و سهم خواهی بساط آن را برچینیم.
بیایید تا با بهره گرفتن بیش از پیش از خرد، بینش، دانش، منش، و روش خود در فراهم کردن زندگی پایدار در این خطه از زمین – یعنی ایران زمین – جزیره امنی بسازیم و با بهره مندی از این تجربه، جهان را به برتری دانش خود معترف و وابسته سازیم!
یقیناً، ایران کشوری است با پتانسیلی بالا از نیروی انسانی متخصص در زمینه های مختلف و ثابت کرده است که اگر بخواهد و اراده کند، با پیگیری مستمر برای نیل به اهداف خود، به چنان جایگاهی دست می یابد که صدای بدخواهان بلند شده و وادار به کارشکنی می شوند و این یعنی تأثیرگذاری و ایفای نقش.
پس، از متخصصین بخش فنی و مهندسی و صنایع کشاورزی انتظار می رود که در نهمین کنگره، دستاوردی درخور شأن را رونمایی کنند که در طی این مدت حداقل یک مشکل کشور را رفع کرده باشد.
بدون دیدگاه