به گزارش پایگاه اطلاع رسانی آستان قدس رضوی، این جلسه با حضور مهندس مزروعی رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان خراسان رضوی، دکتر عباسی رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی، مهندس کشاورز، معاون وزیر در امور زراعت، مهندس طهماسبی معاون وزیر در امور باغبانی و جمعی از مسئولان و مدیران ستادی و استانی برگزار شد.
ارائه گزارش مکانیزاسیون کشاورزی در زیر بخش های زراعت، باغبانی، دام و طیور، شیلات و جنگل و مرتع، تشکیل پانل های اقتصاد مقاومتی، استاندارهای ماشین های کشاورزی و توسعه فناورین های نوین و پرسش و پاسخ در زمینه موارد ارائه شده و مسائل بانکی و تراکتورسازی و کمباین سازی و… از جمله برنامه های این جلسه بود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور زراعت، در این مراسم با اشاره به اینکه ما برای آبادانی و فراهم آوری شرایط کشاورزی مطلوب آماده ایم، عنوان کرد: برای دستیابی به کشاورزی مطلوب، مکانیزاسیون باید همراه با زراعت و باغبانی باشد و به کمک آن بیاید.
مهندس کشاورز به کشت گلخانه ای و حمایت از این نوع کشت اشاره و اظهار کرد: تا جایی که می توانیم باید از کشت گلخانه ای حمایت کنیم و زمینه های این کشت را فراهم آوریم تا به نتایج مطلوب همچون، بهره وری بالا و قابل کنترل دست یابیم.
وی افزود: کشاورزی و بهره وری آب در کشور ما باید با عملکرد مطلوبی صورت گیرد و این کار در سرزمین ما شدنی است.
کشاورز ابراز کرد: خطوط اصلی اقتصاد مقاومتی باید در راستای پیوند مکانیزاسیون انجام پذیرد، از این رو برای تحقق این امر باید نسخه مکانیزاسیون، تدوین، اصلاح و به روز شود و تغذیه که هنوز در کشور ما اوضاع مطلوبی ندارد، به جایگاه مناسبی برسد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور باغبانی نیز در ادامه این مراسم به ایراد سخن پرداخت و ضمن تشکر از آستان قدس رضوی و برگزار کنندگان این برنامه، اظهار کرد: خاک، آب و ماشین از جمله مقوله هایی هستند، که در امر کشاورزی و باغبانی از اهمیت زیادی برخوردار است.
مهندس طهماسبی، افزود: ما با محیط‌های کشاورزی، نظام های بهره برداری، روش ها و سنت های آبیاری، کشاورزی و انسان که بهره بردار محسوب می شود و در امورکشاورزی و دامداری فعالیت می کند، مواجه هستیم و باید آسیب شناسی را از مقوله بهره برداری ها شروع کنیم.
وی به اقتصاد مقاومتی و راهکارهایی برای دستیابی به این مهم اشاره و عنوان کرد: یکی از مسائل مهم در رابطه با اقتصاد مقاومتی توجه به گلخانه هاست که در دستور کار قرار دارد و در افق 1404، حدود 50 هزار هکتار گلخانه برای مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری در نظر گرفته ایم و در نظر داریم کشت را به سمت کشت های نشائی سوق دهیم و پایه اصلی در امور زراعی را بر مکانیزاسیون قرار دهیم.
وی به طرح ساماندهی نهالستان ها اشاره و عنوان کرد: یکی از طرح های ذکر شده برای رسیدن به اقتصاد مقاومتی، ساماندهی نهالستان هاست که در بخش مکانیزاسیون ضعیف عمل شده و باید برای رفع این مشکل نهال ها تجمیع شوند.
طهماسبی بحث توسعه در اراضی شیب دار، بازسازی باغات و آموزش و ترویج را از دیگر راهکارهای دستیابی به اقتصاد مقاومتی دانست و اضافه کرد: در این طرح ها، حدود 250 هکتار از اراضی به کشت گیاهان مثمر و دارایی اختصاص می یابد و روش های پیش از تولید، تولید و پس از تولید مورد بازبینی و تحقیق و بررسی قرار می گیرد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور باغبانی، به راهکارهای بهینه سازی تولید در امر باغات، اشاره و تصریح کرد: طراحی ماشین آلات در رابطه با نظام بهره برداری، مکانیزاسیون تسهیل در امور و کاهش هزینه های تولید، ایجاد تشکلات و خدمات فنی و مهندسی و… از جمله راهکارهایی است که باید برای تولید بهینه محصولات اتخاذ شود.
منبع: آستان نیوز

بدون دیدگاه

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *