نشست مشترک وزیر و مدیران وزارت جهاد کشاورزی با اعضای شورای مرکزی و دبیران اجرایی خانه کشاورز صبح امروز در محل دفتر مرکزی خانه کشاورز برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی وزارت جهاد کشاورزی،در این نشست، چند تن از اعضاء به نمایندگی از خانه کشاورز ضمن تشکر از سیاست ها و برنامه های حمایتی وزارت جهاد کشاورزی از جمله اعلام به موقع قیمت خرید تضمینی محصولات کشاورزی، درخواست های خود را مبنی بر پرداخت خسارت کشاورزان ناشی ازحوادث خشکی و سرمازدگی ،افزایش چتر حمایتی بیمه محصولات کشاورزی،پذیرش اسناد ماشین آلات کشاورزی به عنوان وثیقه بانکی مطرح کردند.
اعضای خانه کشاورز سپس با اعتراض نسبت به نرخ اعلامی خرید تضمینی گندم از سوی دولت، تجدید نظر در این نرخ متناسب با میزان نرخ تورم سالانه را خواستار شدند.
همچنین اعضای خانه کشاورز با تاکید بر ضرورت اصلاح و بازمهندسی شبکه توزیع محصولات کشاورزی در جهت افزایش سود کشاورزان و کاهش قیمت برای مصرف کنندگان، در خواست کردند، افزایش پوشش حفاظتی و امنیتی محصولات و ادوات بخش کشاورزی در دستور کار مبادی ذیربط قرار گیرد.
علاوه براین، اعضای خانه کشاورز با تاکید بر لزوم اصلاح آیین نامه ها و دستورالعمل های حوزه بازرگانی محصولات کشاورزی مطابق قانون تمرکز وظایف بخش کشاورزی،کاهش سود تسهیلات و حذف بروکراسی در پرداخت تسهیلات کشاورزی را خواستار شدند.
در همین حال، اعضای خانه کشاورز ضمن اعلام آمادگی برای مشارکت در احیاء و تغذیه دشت های با بیلان منفی آب از طریق کاهش برداشت به اقدامات خودجوش و داوطلبانه کشاورزان در کاهش برداشت آب به منظور تقویت سفره های زیرزمینی در استان خراسان اشاره کردند و تغییر روش ها در اجرای سیاست های اصولی وزارت جهاد کشاورزی را خواستار شدند.
در ادامه این نشست،دکتر عیسی کلانتری دبیر کل خانه کشاورز در سخنانی با اشاره به شرایط آبی کشور، اظهار داشت:روش های آبیاری تحت فشار به تنهایی پاسخگوی رفع مشکل کمبود آب کشور نیست و باید در این زمینه اقدامات اساسی دیگری نیز در دستور کار قرار گیرد.
وی با اشاره به عنایت ویژه مقام معظم رهبری و رییس جمهوری به امر سرمایه گذاری در بخش کشاورزی،خاطرنشان کرد: لازم است اقدامات اجرایی متناسب با این حمایت ها از سوی مبادی ذیربط صورت پذیرد تا زمینه های این اعتماد و افزایش سرمایه گذاری در بخش کشاورزی تداوم داشته باشد.
در ادامه این نشست، مهندس محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی در سخنانی با اشاره وضعیت آبی کشور، بر ضرورت مصرف بهینه آب کشاورزی تاکید کرد و گفت:وضعیت کنونی دشت های کشور ناشی از اعمال مدیریت منابع آبی در گذشته است و بخش کشاورزی براساس سیاست های مدیران منابع آب،میزان آب در اختیار خود را برای فعالیت های کشاورزی مصرف کرده است.
وی خاطرنشان کرد:بنابراین اگر در زمینه مدیریت منابع آب از جمله میزان تخصیص ها در برداشت آب و عدم توجه به سفره های زیرزمینی اشکالاتی وجود دارد،این اشکالات به مصرف آب توسط کشاورزان مربوط نمی شود.
مهندس حجتی با اشاره به این که وزارت جهاد کشاورزی تمام اهتمام خود را برای استفاده صحیح و بهینه از منابع آبی که به کشاورزی اختصاص می یابد،به کار می گیرد،بر ضرورت برخورد با چاه های غیرمجاز و اضافه برداشت از منابع آبی کشور تاکید کرد.
وزیر جهاد کشاورزی سپس با تاکید بر این که رفع مشکل آبی کشور نیازمند عزم و اقدام ملی با مشارکت فعالانه و دلسوزانه مردم و مسولان است، یادآور شد: برای رفع مشکل بیلان منفی آب 290 دشت کشور باید منابع آبی هرکدام از این دشت ها با مشارکت مدیران و بهره برداران محلی مدیریت شود.
وی در ادامه با اشاره به مشارکت داوطلبانه بهره برداران در شهرستان های مه ولات و نیشابور در کاهش برداشت و افزایش پس انداز دشت های این مناطق،خاطرنشان کرد:باید با حذف واژه پدیده خشکسالی، این واقعیت را که کشور ایران دارای اقلیمی خشک است در جامعه فراگیر و خود را با این وضعیت سازگار کنیم و به دنبال استفاده از فناوری ها و روش های جدید برای مقابله با این شرایط خشک باشیم.
وزیر جهاد کشاورزی سپس بر ضرورت مدیریت صحیح آب در اختیار و رعایت الگوی کشت هر منطقه به عنوان راهکارهای رفع مشکل کم آبی کشور تاکید کرد.
منبع: وزارت جهاد کشاورزی

بدون دیدگاه

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *