تامین ماشین ها و ادوات كشاورزی كشور سالانه به 21 هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری نیاز دارد
رئيس مركز توسعه مكانيزاسيون كشاورزي ايران گفت: با گشايش خط اعتباري 7500 ميليارد ريالي زمينه ارائه تسهيلات مورد نياز كشاورزان براي خريد ماشين آلات مدرن براي توسعه مكانيزاسيون در كشور فراهم شد.
به گزارش خبرنگار مهر، كامبيز عباسي در حاشيه چهارمين نمايشگاه بين المللي صنايع و ماشين آلات كشاورزي، نهاده ها، آبياري، آبرساني، كشاورزي ارگانيك و صنايع تبديلي در قزوين با تشريح مهمترين اقدامات انجام شده در زمينه توسعه فعاليتهاي مكانيزه در بخش كشاورزي اظهارداشت: با تاكيد رييس جمهور در زمينه توسعه مكانيزاسيون در كشور يك كارگروه ويژه مكانيزاسيون كشاورزي به رياست وزير جهاد كشاورزي تشكيل شده كه خوشبختانه اقدامات خوبي در اين زمينه در حال اجراست.
وي افزود: در اين كارگروه تمامي نيازهاي حوزه زراعت، دام و طيور، آبزيان، باغباني را شناسايي مي كنيم تا زمينه جذب سرمايه گذاري هاي مطلوب در اين بخش بخوبي محقق شود.
گشايش خط اعتباري 7500 ميليارد ريالي
اين مسئول بيان كرد: خط اعتباري جديدي با ميزان 7500 ميليارد ريال در حوزه مكانيزاسيون ايجاد شده كه از طريق بانك كشاورزي تسهيلات مورد نياز كشاورزان براي خريد ادوات و تسهيلات مكانيزه در اختيار متقاضيان قرار مي گيرد.
عباسي يادآورشد: اين تسهيلات با سود 15 درصد براي خريد وسايل مكانيزه كشاورزي پرداخت مي شود كه با آورده 20 درصدي كشاورزان بازپرداخت آن براي ماشين آلات كشاورزي و ماشينهاي سبك پنج ساله و ماشين هاي سنگين هفت سال است.
اين مسئول گفت: اين خط اعتباري معادل تسهيلاتي است كه در پنج سال گذشته در اين بخش پرداخت شده و با تفاهم نامه مشترك با بانك كشاورزي براي خريد تراكتور، كمباين و مديريت مطلوب در كشاورزي پرداخت مي شود كه در صورت مراجعه كشاورزان و سفارش محصول 70 درصد تسهيلات به حساب توليدكنده و فروشنده ماشين آلات و ادوات مكانيزه واريز مي شود و برخي ادوات و وسايل پس از پرداخت وجه و برخي نيز حداكثر بين دو تا چهار ماه به متقاضي تحويل داده مي شود.
توسعه مكانيزه كشاورزي و مديريت منابع آب و خاك
رئيس مركز توسعه مكانيزاسيون كشاورزي ايران تصريح كرد: كشور ايران از شرايط آب و هوايي و اقليم خشك برخوردار است و با داشتن منابع آبي محدود نيازمند مديريت منابع آب و خاك است لذا رويكرد مسئولان اين مركز صيانت از اين منابع ارزشمند و توسعه فنآوري هاي نوين در عرصه توليد محصولات كشاورزي است كه بايد در مسيري حركت كنيم تا از روشهايي در توليد استفاده شود تا به سمت تامين نيازهاي داخلي در وسايل و ادوات مدرن كشاورزي و صادرات آن به خارج باشيم.
اولويت ارزي ماشين آلات مكانيزه يك و دو شد
رئيس مركز توسعه مكانيزاسيون كشاورزي ايران اظهارداشت: برخي ماشين آلات كشاورزي كه در كشور توليد نمي شده اولويت ارزي يك و دو شده در حالي كه در سنوات گذشته در كنار كالاهاي غيرضروري مانند مسواك و ريش تراش در اولويت هشت و 9 ارزي قرار داشت كه اين نگاه اصلاح شده و به توليد ادوات مكانيزه توجه ويژه شده است.عباسي گفت: ديدگاه اين است كه ابزار توليد بايد فراتر از توليد قرارگيرد لذا با حمايت هاي اعتباري تلاش مي شود توليدات ادوات و ماشين آلات مكانيزه كشاورزي در كشور افزايش يابد.
توليد تمامي ادوات خاك ورزي در كشور
اين مسئول در پاسخ به سوالي در خصوص ميزان خودكفايي در توليد وسايل مكانيزه يادآورشد: در حوزه ادوات كشاورزي در وسايل خاك ورزي و سمپاشي، تراكتورهاي متوسط، نيمه سبك، كمباين غلات حدود 95 درصد وسايل در داخل كشور توليد مي شود اما در وسايل زراعت برنج، باغباني، تراكتورهاي سنگين و وسايل برداشت پنبه هنوز وابسته به خارج هستيم.
عباسي بيان كرد: در حوزه توليد وسايل خاك ورزي حفاظتي هيچ نيازي به خارج نداريم و همه اين ادوات در داخل كشور توليد مي شود و رويكرد ما در خاك ورزي و كاشت به واردات نهاده نيست زيرا با يك سوم و يك چهارم قيمت خارجي مي توانيم اين وسايل را در داخل كشور توليد كنيم و در حال حاضر هم 95 درصد ادوات كشاورزي در داخل توليد مي شود.
رئيس مركز توسعه مكانيزاسيون كشاورزي ايران با اشاره به توانمندي هاي كشاورزي استان قزوين اظهارداشت: خوشبختانه قزوين از مناطق مستعد كشاورزي كشور محسوب مي شود و با مديريت خوبي كه در سالهاي اخير در اين حوزه شده شاهد توسعه و رونق خوب كشاورزي مدرن در استان هستيم كه به منظور حمايت از فعاليتهاي انجام شده و كمك به توسعه مكانيزاسيون در اين بخش از محل خط اعتباري ايجاد شده 170 تا 200 ميليارد ريال تسهيلات به استان قزوين اختصاص خواهيم داد.
وي افزود: اين اعتبارات در صورت توزيع مناسب و استقبال كشاورزان و عملكرد روساي جهاد كشاورزي مي تواند جابجا شود لذا هر 15 روز يكبار روند جذب آن را رصد و كنترل مي كنيم و اگر هر استاني در جذب آن خوب عمل كرد مي توانيم با جابجايي اعتبار استانهاي غير فعال زمينه افزايش سهميه اعتباري آنها را فراهم كنيم.
آزمون وسايل وارداتي مكانيزه
عباسي استانداردسازي وسايل مكانيزه را از ديگر برنامه هاي اين مركز عنوان كرد و گفت: بعد از 25 سال كه ماشين هاي آبياري آزمون نمي شد امروز با تفاهم نامه با دانشگاه صنعتي شريف به عنوان آزمايشگاه همكار زمينه تست اين وسايل هم فراهم شده است.
وي اظهارداشت: در ماشين هاي كشاورزي كه وارد كشور مي شود نيز بايد استانداردهاي لازم رعايت شود كه در اين راستا تفاهم نامه اي با سازمان استاندارد منعقد شده تا آزمون ماشين هاي كشاورزي داراي گواهي عملكردي باشد و هر وسيله مكانيزه كه وارد كشور شد استاندارد باشد كه از شركتهاي خصوصي و فني مهندسي براي آزمون استفاده مي كنيم.
سالانه 21 هزار ميليارد ريال نياز ماشين آلات مكانيزه در كشور
عباسي نياز كشور به وسايل مكانيزه را 21 هزار ميليارد ريال در سال دانست و اضافه كرد: براي تامين ماشين آلات كشاورزي در حوزه مكانيزاسيون سالانه به اين ميزان سرمايه گذاري نيازمنديم كه ايجاد خط اعتباري 7500 ميليارد ريالي به عنوان حركتي ارزشمند مي تواند يك سوم اين هزينه ها را تامين كند و توسعه كشاورزي در بخش مكانيزه را شتاب بخشد.
وي ضريب استاندارد مكانيزاسيون در كشور را در مقايسه با ساير كشورها بيان كرد و گفت: سيستم شاخص هاي مكانيزه با توجه به شرايط اقليمي و آب و هوايي تفاوت دارد و كشوري مانند ژاپن كه توليد قطعات كوچك دارد با توليد محصولات انرژي بر 12 تا 14 اسب بخار بر هكتار، در اروپا كه محدوديت زماني دارد و حجم ماشين آلات بالاست سه تا پنج اسب بخار ، در استراليا دو تا سه اسب بخار بر هكتار و در ايران يك تا 1.1 اسب بخار بر هكتار است كه در برنامه پنج ساله پنجم قرار است اين ميزان به 1.5 اسب بخار بر هكتار افزايش يابد كه هنوز به آن جايگاه نرسيده ايم اما اين خط اعتباري مي تواند اين روند را نيز تسريع كند.
بدون دیدگاه