نخستین مسابقات ملی رباتهای کشاورز از تاریخ 14 تا 16 اسفندماه 1398 توسط اداره کل آموزش فنی و حرفهای استان گیلان برگزار میگردد.
امروزه روباتها در حال ایجاد دگرگونی در عرصه های مختلف صنعت و خدمات هستند. همزمان با توسعه دانش رباتیک، امکان بهره گیری از فناوری روباتهای ویژه کشاورزی با هدف افزایش بهره وری در بخش های مختلف زراعت، باغبانی، شیلات، دامپروری و … فراهم شده است.
نخستین دوره مسابقات روبات های کشاورزی (اگروباتکاپ)، فرصتی برای درخشش استعدادهای رباتیک در حوزه راهبردی کشاورزی در سطح ملی است. برگزاری این مسابقات می تواند گامی موثر در ایجاد انگیزه های لازم برای تحرک بخشی بیشتر در زمینه هوشمندسازی کشاورزی باشد.که به منظور ارایه طرح ها و ایده های نوآورانه، بهره گیری از توانایی های ذهنی و ابتکارات به روز جوانان کشور در هوشمندسازی کشاورزی با هدف افزایش کمی و کیفی تولیدات غذایی، ارتقاء روشهای مبارزه با آفات و به حداقل رسیدن استفاده از سموم در فرآیند تولید محصولات کشاورزی اجرا می شود.
سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور با محوریت اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان گیلان، با طراحی این مسابقات مهارتی که با همکاری دستگاههای اجرایی مانند معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت آموزش و پرورش، معاونت تحقیقات، آموزش و ترویج وزارت جهاد کشاورزی، مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی و… برای نخستین بار در خاورمیانه اجرا می شود، قصد دارد ضمن ترویج هوشمندسازی در مکانیزاسیون کشاورزی، به تعریف فرصت های شغلی جدیدی در خصوص تلفیق رباتیک با علوم کشاورزی، متناسب با تغییرات فناوری روز دنیا اقدام نماید.
اهداف
• کمک به افزایش کمی و کیفی محصولات کشاورزی
• کمک به هوشمندسازی حوزه کشاورزی
• کمک به صرفه جویی علمی در منابع آب شیرین، سموم و …
• کمک به ترمیم زنجیره زیست محیطی در فرآیندهای کشاورزی مدرن
•
روند اجرایی مسابقات
این مسابقات طی سه روز و در دو بخش آزاد و دانش آموزی برگزار میشود.
لیگهای آزاد:
– روباتهای نشاگر: در این مسابقه روباتها باید بصورت کاملا هوشمند (خودکار) بر اساس قوانین تعیین شده، تعدادی از نمادهای نشاء را در زمینی به ابعاد 9/2×2/3 متر مربع شن- ماسه ای بکارند. رعایت فواصل، عمق، سلامت نشاء و زمان کاشت مورد ارزیابی قرار ی گیرد. این لیگ نماینده مرحله کاشت از سه مرحله اصلی زراعت است.
– روباتهای پیماشگر: در این مسابقه روباتها باید بصورت کاملا هوشمند (خودکار) بر اساس قوانین و مسیرهای تعیین شده که دارای فراز و نشیب هستند، در یک مزرعه مینیاتوری با ابعاد 7×7 متر مربع، بدون برخورد با گیاهان و کمترین زمان ممکن حرکت کنند. این لیگ نماینده مرحله داشت از سه مرحله اصلی زراعت است.
– روباتهای چینشگر: در این مسابقه روباتها باید بصورت کاملا هوشمند (خودکار) بر اساس قوانین تعیین شده، نماد میوه های رسیده، نارس و خراب را برروی شاخه های تعبیه شده در زمین مسابقات، شناسایی و میوههای رسیده و خراب را بچینند و در مخزن خود به تفکیک در انتهای مسیر به داوران تحویل دهند. این لیگ نماینده مرحله برداشت از سه مرحله اصلی زراعت است.
لیگهای دانش آموزی:
– روباتهای سمپاش (دوره متوسطه): در این مسابقه روباتها باید بصورت کاملا هوشمند (خودکار) براساس قوانین تعیین شده، نمادهای بوته گیاهان را شناسایی و بر روی آنها عملیات پاشش سم را انجام خواهند داد. میزان، نوع و موقعیت پاشش در زمان مقرر، مورد ارزیابی قرار می گیرد.
– روباتهای جابجا کننده گیاهان (دوره ابتدایی): در این مسابقه روباتها که به صورت منوآل (کنترلی) هدایت میشوند، باید بر اساس قوانین، گلدانهای گیاهان را از محل خزانه در روی زمین مسابقات تحویل بگیرند و در حفره های تعیین شده قرار دهند.
نکات حایز اهمیت:
· این مسابقات تنها در کشورهای آمریکا، هلند، آلمان، چین، هندوستان و تایلند سابقه برگزاری دارد و برگزاری این رویداد در کشور، برای نخستین بار در خاورمیانه خواهد بود.
· برای نخستین دوره مسابقات، حوزه باغی محور کار قرار گرفت و در دوره های آتی بخش های دیگر حوزه کشاورزی نیز در بخش رقابتی گنجانده می شود.
· به منظور کاربردی کردن روبات های ساخته شده، هر کدام از روبات های معرفی شده برای لیگ ها، قابلیت افزودن بخش هایی برای تخصصی شدن را دارا می باشد.
· اقدامات ویژه برای بهره برداری از خروجی های این مسابقه نظیر برپایی فن بازار، عقد قرارداد با سازندگان روبات ها و … از ویژگی های این مسابقه ملی است.
· هوشمندسازی کشاورزی جزء پنچ اولویت ملی است که وزارتخانه های جهادکشاورزی و فناوری اطلاعات و ارتباطات در قالب پروژه هایی این مهم را تعریف کرده اند.
بی گمان در این مسیر به همراهی همه اساتید دانشگاه، کارشناسان، کارآفرینان و جوانان مستعد کشور نیازمندیم.
برای کسب اطلاعات بیشتر کلیک نمایید.
بدون دیدگاه