دبير كل خانه كشاورز گفت: توافقات صورت گرفته در ژنو منجر به واردات نهاده‌هاي توليد با كيفيت بيشتر و قيمت مناسب‌تر و رونق صادرات مي‌شود كه توسعه كشاورزي سالم و پايدار را در بر خواهد داشت.

عيسي كلانتري وزير اسبق كشاورزي در گفت‌وگو با ايسنا اظهار كرد: گرچه مشكلات و مسائل بخش كشاورزي محدود به مسائل مرتبط به تحريم نمي‌شود اما لغو تحريم‌هاي غير منطقي بانكي و اقتصادي كه بر ايران تحميل شده مي‌تواند تاثير مثبتي در رشد و توسعه پايدار بخش كشاورزي داشته باشد.

وي افزود: اگر تحريم‌هاي بانكي لغو شود واردات نهاده‌ها و مواد اوليه مورد نياز براي توليد راحت‌تر انجام مي‌شود و كشاورزان مي‌توانند به راحتي مواد اوليه مورد نياز توليدشان را در دسترس داشته باشند و با خيال آسوده‌تري به توليد ادامه دهند.

دبير كل خانه كشاورز ادامه داد: گشايش اعتبار و وارد شدن نهاده‌هاي كشاورزي كه تا پيش از اين بايد 15 درصد گران‌تر مي‌شد تا بتواند تحريم‌ها را دور بزند و با محدوديت‌هاي بسيار به كشور وارد شود اين اميد را به كشاورزان مي‌دهد كه از اين پس با قيمتي پايين‌تر مي‌توانند به نهاده‌هاي توليد با كيفيت بالاتري دست پيدا كنند و مشكلي از نظر تامين اين احتياجات اساسي خود نداشته باشند.

كلانتري گفت: از سوي ديگر مسئولان مي‌توانند به جاي واردات ناگهاني نهاده‌هاي توليد و ذخيره كردن آن‌ها در انبار، روند عادي واردات را در طول 12 ماهه سال ادامه دهند و راحت‌تر بازار تامين و توزيع اين محصولات اساسي را مديريت كنند.

وي اظهار كرد: رفع تحريم‌ها مي‌تواند بازارهاي صادراتي براي محصولات صادراتي مانند ميگو، خشكبار، ميوه و … را توسعه دهد و بهره‌بردان نسبت به آينده محصولات خود مطمئن‌تر باشند.

وزير اسبق كشاورزي ادامه داد: لغو شدن تحريم‌ها باعث مي‌شود سموم و داروهاي دامي مورد نياز بخش كشاورزي از كشورهاي معتبر و با كيفيت‌هاي بالاتري به كشور وارد شود اين درحالي است كه تا پيش از اين مجبور بوديم اين ضروريات بخش كشاورزي را با كيفيت پايين از برخي كشورهاي آسيايي وارد كنيم.

به گفته كلانتري مشكلات بخش كشاورزي فراتر از تحريم‌ها و به مسائل مهمي مانند آب و سرمايه‌گذاري بر مي‌گردد اما رفع تحريم‌ها مي‌تواند مسائل و كمبودهاي مربوط به فن‌آوري و تكنولوژي‌هاي برتر در بخش كشاورزي را حل كند؛ به گونه‌اي كه كشاورزان مي‌توانند با ورود فن‌آوري‌هاي برتر بخش كشاورزي، مكانيزاسيون و تجهيزات پيشرفته به رونق كشاورزي مدرن اميدوار باشند.

منبع: جهاد کشاورزی

 

 

 

بدون دیدگاه

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *